Denis Vatovec z izjemnim streljanjem do osebnega rekorda

Velik uspeh Denisa Vatovca

Državna reprezentanca v trapu se je konec marca udeležila Svetovnega pokala v Acapulcu v Mehiki. Najboljši v reprezentanci je bil naš strelec Denis Vatovec, ki je zasedel 21. mesto v svetovni konkurenci z izvrstnim rezultatom 118 zadetkov od 125 možnih.

Slabše od svojih zmožnosti sta nastopala 50. Tomaž Blazinšek 112 in 51. Matija Mlinariča 112 zadetkov.

Denis Vatovec z izjemnim streljanjem do osebnega rekorda

Dobro formo je še nadgradil na Pokalu Strelske zveze Slovenije, ki je bil 1. In 2. 4. 2017 v Novi Gorici. V izjemno slabih pogojih je v osnovnem delu zadel kar 122 od 125 tarč. V polfinalni in finalni serij, kjer se strelja samo z enim strelom pa je od 50 možnih zadel 47 tarč. To je do sedaj največji dosežen rezultat v Sloveniji in tudi na mednarodnih tekmovanjih, ki se v sedanjem olimpijskem ciklusu do Tokija odvijajo po novih pravilih . Srebrno in bronasto odličje sta osvojila Matjaž Lepen (110), Trap Kungota s 44 zadetki in Ivan Krkač (112), Kunšperk s 34 zadetki. V finale so se uvrstili še Evgen Pap (110), Trap Štefan Kovač Murska Sobota, Tadej Kostanjevec (114), ŠSD Radgona in Aleš Hozjan (111), SD Vrhnika.

Le Matjaž Lepen drži korak s suverenim Denisom Vatovcem

Zmagovalec uvodnega pokalnega turnirja v sezoni, ki je prav tako potekal v Panovcu pri Novi Gorici je postal Matjaž Lepen (109), ki je z Denisom Vatovcem (112) razstreljeval za zmago v finalu na 42 zadetih tarč in ga premagal s 5:4.

Rene Maček med mladinci do druge zmage

Med mladinci je drugo zmago v sezoni slavil Rene Maček (94) iz Murske Sobote s 37 zadetki v finalu, pred domačinom Žigo Juretičem (99) z 32 zadetki in Miho Nahtigalom (106) s 25 zadetki v finalu. 4. mesto med mladinci je osvojil novinec Sašo Hrovat (90) iz SD Olimpija.

Simeon Gönc