SD Kovinar Ormož Pokalni prvak Slovenije v streljanju zračnim orožjem

V Črenšovcih je potekalo zadnje kolo državnih lig v sezoni 2016-2017. In ravno na zadnjem tekmovanju je še prišlo do odločitev o zmagovalcih v posameznih kategorijah. Ravno tako pa smo videli tudi nekaj odličnih rezultatov.

Na zadnji tekmi med pionirji najboljša Slakova in Lukić

Sara Slak (SD Grosuplje) je letos zmagala še šestič zapored na tekmi za Pokal prijateljstva. Tokrat je tekmice premagala s 189 krogi, na drugo mesto se je uvrstila Danijela Maček (ŠSD Murska Sobota) s 183 krogi, tretja pa je bila Minea Brecelj (SD Postojna) s tremi krogi manj. Tudi ekipno so bile najboljše predstavnice SD Grosuplje pred SD Postojna in SD »Jezero« Dobrovnik.

V sezoni 2016-2017 je bila najboljša Sara Slak, ki je kot rečeno zmagala na vseh ligaških tekmah, na drugo mesto se je uvrstila Meta Dobrovoljc (SD Vrhnika), tretja pa je bila Daša Dolenšek (SD Trzin). Tudi ekipno so bile pionirke iz Grosuplja prepričljivo najboljše, za drugo mesto pa so se borile predstavnice SD Postojna in SD »Koloman Flisar« Tišina. Na koncu so bile po zaslugi več doseženih točk na zadnjem kolu za štiri točke boljše predstavnice SD Postojna.

Pri pionirjih je bil boj za zmago dosti bolj izenačen. Na koncu je zmagal Luka Lukić (SD Trzin) s 182 krogi. Z enakim rezultatom je Leon Sadek (SD Slovesnke Konjice) pristal na drugem mestu, na tretje pa se je uvrstil Nik Matek (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s krogom manj. Prve štiri tekmovalce je ločil samo en krog. Ekipno so tokrat zmagali pionirji SD Olimpija pred SD Kamnik in SD Trzin.

Leon Sadek je postal skupni zmagovalec lige. Za drugo mesto pa sta se udarila Nik Matek in Patrik Farkaš (ŠSD Murska Sobota). Tudi tu je zaradi več doseženih točk na zadnjem kolu z eno točko prednosti pristal na drugem mestu Nik Matek, Patrik pa je dosegel tretje mesto. Ekipni skupni zmagovalci lige med pionirji so postali ekipa ŠSD Murska Sobota. Z istim številom točk so se na drugo mesto uvrstili pionirji SD Triglav Javornik – Koroška Bela, na tretje pa z nekaj manj točkami pionirji SD Mesto Ljutomer.

Prezljeva rekordno

V mladinski konkurenci je z zračno pištolo v Črenšovcih zmagal Luka Ušeničnik (SD Škofja Loka) s 374. Drugo mesto je dosegel Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof) s krogom manj, tretje pa Tadej Širec (SK Ptuj) s 370 krogi. Med mladinkami je največ pokazala Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki), ki je s 378 krogi za štiri kroge popravila prejšnji rekord v kategoriji kadetinj, ki je veljal kar 9 let. Drugo mesto je osvojila Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 371 krogi, tretje pa Klara Smolič (SD Gorjanci) s 353 krogi.

Ekipna zmaga v Prekmurju je šla v SD Škofja Loka, drugi so bili mladinci SK Ptuj, tretje mesto pa so dosegli mladinci SK Brežice.

V skupni razvrstitvi je bil po šestih kolih med mladinci prepričljivo najboljši Jože Čeper, na drugo mesto se je uvrstil Luka Ušeničnik, tretji pa je bil Tadej Širec.

Med mladinkami je prepričljivo zmagala ligo Jagoda Tkalec, drugo mesto je pripadlo Anji Prezelj, tretje pa Klari Smolič.

Ekipna zmaga lige je šla v SD Škofja Loka, drugo mesto na SK Ptuj, tretje pa v SK Brežice.

Z zračno puško pa je bil v Črenšovcih prepričljivo najboljši Erik Kandare (Cerkniško društvo strelk in strelcev), ki je bil boljši za zasledovalci za skoraj 5 krogov. Drugo mesto je osvojil Jan Kolenc (SD Grosuplje), tretji pa je bil Jakob Petelinek (Cerkniško društvo strelk in strelcev).

Med mladinkami s puško je bila najboljša Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), ki je tudi pustila konkurentke za sabo za skoraj 5 krogov. Zmagala je s 414,8 kroga, s tem da je prvo devetko zadela šele v šestintridesetem strelu, vse skupaj pa je imela samo tri devetke. Na drugo mesto se je prebila Lia Lazar (SD IX. korpusa Piran), ki je imela na koncu samo 0,1 kroga prednosti pred Suzano Lukić (SD Trzin).

Ekipna zmaga je pripadla strelcem SD Trzin, drugo mesto strelcem Cerkniškega društva strelk in strelcev, tretje pa SD Grosuplje.

Skupni zmagovalec lige je postal Erik Kandare po hudem dvoboju skozi celo sezono s klubskim sotekmovalcem Jakobom Petelinekom. Na koncu je razlika med njima znašala samo 2 točki. Tudi doboj za tretje mesto je bil enako napet. Na koncu je tretje mesto osvojil Jan Kolenc z istim številom točk kot Domen Jarni (OSZ Kočevje).

V konkurenci mladink pa je skupna zmagovalka postala Suzana Lukić, drugo mesto je osvojila Urška Hrašovec. Z enakim številom točk kot četrta Vesna Markelj (SD Lotrič Železniki), je bila tretja Lia Lazar.

Ekipna zmaga v kategoriji mladincev in mladink z zračno puško je šla v roke Cerkiškega društva strelk in strelcev, drugo mesto v SD Trzin, tretje pa v SD Grosuplje.

Jager tudi v šesto

V šestem krogu je med kadeti zmagal Blaž Lužar (SD Olimpija), ki mu je malo zmanjkalo, da bi prebil mejo 400 krogov. Na drugo mesto se je uvrstil Amadej Slak (SD Grosuplje), na tretje pa Ažbe Janežič (SD Trzin). Med kadetinjami je tokrat najbolje streljala Teja Medved (SD Lotrič Železniki), ki je za 0,7 kroga ugnala Špelo Rutnik (SD Dolič), tretja pa je bila Nikita Lenarčič (SD 1. pohorski bataljon Ruše).

Ekipno so v Črenšovcih osvojili prvo mesto kadeti SD Grosuplje, drugo kadeti SD Lotrič Železniki, tretje pa kadetinje SD Mesto Ljutomer.

Za las je postal skupni zmagovalec lige med kadeti je Ivo Cicmanovič Zimet (SD Kidričevo), saj je imel na koncu samo točko prednosti pred Blažem Lužarjem (SD Olimpija), tretji pa je bil Patrik Jakopiček (SD 1. pohorski bataljon Ruše). Med kadetinjami pa je zanesljivo postala skupna zmagovalka lige Špela Rutnik, boj za drugo mesto pa je potekal med Katarino Fevžer (SD Slovenske Konjice) in Tejo Medved. Na koncu je imela večji izkupiček točk Katarina Fevžer.

Ekipne ligaške prvakinje so postale kadetinje SD Mesto Ljutomer, drugo mesto je osvojila ekipa SD Lotrič Železniki, tretje pa SD Kovinar Ormož.

Kadet Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) je eden izmed strelcev, ki jim je v ligi uspelo zmagati na vseh šestih tekmah. Na drugo mesto se je na zadnji tekmi uvrstil Matija Demšar (SD Lotrič Železniki), na tretje pa Marsel Krajnc (SK Ptuj). Od kadetinj je bila v Črenšovcih najboljša Pia Srpčič (SK Brežice), drugo mesto je zasedla njena klubska sotekmovalka Urška Gmajnič, tretje pa članica Neža Vodeb (SD Liboje).

Kot je že bilo navedeno, je skupni zmagovalec med kadeti s pištolo Dejan Jager, drugi je bil Nik Volgemut (SK Ptuj), tretji pa Matija Demšar.

Pri kadetinjah so vsa tri prva mesta v skupni razvrstitvi dosegle kadetinje SK Brežice. Zmagovalka je bia Pia Srpčič, drugo mesto je zasedla Urška Gmajnič, tretje pa Sara Ščuri.

Tudi ekipna zmaga med kadeti in kadetinjami je šla v SK Brežice, drugo mesto je pripadlo kadetski ekipi SK Ptuj, tretje pa ekipi SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

S puško Dvoršakova do trojne zmage, ekipno najboljši Grosupeljčani

Živa Dvoršak (SD Olimpija) kaže dobro pripravljenost tudi po končanem evropskem prvenstvu. Tako je po drugem mestu v kvalifikacijah, kjer je zaostala za Anžetom Presterelom (SD Triglav Javornik – Koroška Bela), v finalu pokazala največ od vseh tekmovalcev in osvojila prvo mesto. Tudi ekipno je kot članica SD Olimpija dosegla zmago. Na drugo mesto se je v finalu z odličnim streljanjem prebila mlada Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), katere rezultat v finalu je bil višji kot je trenutni državni rekord v kategoriji mladink. Tretje mesto je pripadlo še eni Urški – Kuharičevi (SD Kovinar Ormož). Od domačinov je bil najboljši Žan Kelenc, ki je po kvalifikacijah zasedal visoko tretje mesto, v finalu pa končal kot 7.

Kot že rečeno so ekipno zmago na tej tekmi dosegli člani SD Olimpija, drugo mesto je pripadlo SD 1. Pohorski bataljon Ruše, tretje pa SD Triglav Javornik – Koroška Bela.

V skupnem točkovanju 1.A lige med posamezniki je bila ponovno najboljša Živa Dvoršak, na drugem mestu ji sledi Urška Kuharič, na tretjem pa Željko Moičević (SD Grosuplje).

Skupna ekipna zmaga pa je šla v SD Grosuplje, ki so bili letos najboljši na štirih od šestih tekem. Drugo mesto so dosegli člani SD Olimpija, tretje pa je šlo v SD Kovinar Ormož.

Žal pa se bojo za nekaj časa od 1.A lige poslovili člani SD 1956 Trbovlje in SD Gančani, ki so končali na zadnjih dveh mestih.

V zadnjem kolu s pištolo je zmagal Tkalec, Stojak skupni zmagovalec

Zadnje kolo je pri strelcih s pištolo prineslo presenečenje. Namreč našemu najboljšemu strelcu s pištolo Kevinu Venti (SD Kovinar Ormož) je za finale zmanjkal en krog, saj je nastreljal samo 375 krogov. S tem se je v Prekmurju uvrstil na 9. mesto in v skupnem seštevku zato izgubil skupno zmago.

Zmagovalec zadnjega kola je bil Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), ki je v finalu za dober krog premagal Saša Stojaka (SK Ptuj). Na tretje mesto se je uvrstil Boštjan Simonič (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu).

Ekipna zmaga je šla v SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, drugo mesto so osvojili strelci SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu, tretje pa člani SK Brežice.

Skupni zmagovalec lige je tako postal mladi Sašo Stojak, drugo mesto je zasedel Kevin Venta, tretje pa Peter Tkalec.

Ekipno je bila skozi celo leto najmočnejša ekipa SD Kovinar Ormož, na drugo mesto so uvrstili člani SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, na tretje pa SK Ptuj.

Iz lige pa bodo izpadli ekipi SD Štefan Kovač Turnišče in SD Vremščica Vremski Britof.

Somogyi in SD Trzin razred zase

Peter Somogyi (SD »Jezero« Dobrovnik) je v 1.B ligi zmagal še šestič zapored, tokrat kar s šestimi krogi prednosti pred drugouvrščeno Klavdijo Pufič (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) in Suzano Lukić (SD Trzin). Isti tekmovalci so se v enakem vrstnem redu razvrstili tudi v skupnem seštevku lige.

Ekipno je v Črenšovcih zmagala ekipa SD Trzin pred ekipo SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas in člani SD Dolič.

Skupna ekipna zmaga je šla v SD Trzin, ki se po osmih sezonah vračajo v prvo ligo. Drugo mesto so dosegli člani SD Lotrič Železniki, tretje pa je šlo v SD Dolič.

Žal pa se bojo za nekaj časa od 1.B lige poslovili člani SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem in ŠSD Radgona, ki so končali na zadnjih dveh mestih.

V 1.A ligo Škofja Loka in Domžale

Na zadnjem kolu je z rezultatom 376 krogov zmagala Denis Bola Ujčič (SD Postojna), z istim rezultatom je na drugo mesto prišel Miha Grohar (SD Domžale), tretji pa je bil Uroš Poljanec (SD Gorenja vas).

Tudi ekipno so bili najboljši člani SD Postojna, na drugo mesto so se uvrstili člani SD Juršinci, na tretje pa SD Domžale.

Skupna zmagovalka sezone je Denis Bola Ujčič, drugo mesto je dosegel Miha  Grohar, na tretje pa Ludvik Pšajd ml. (SD Juršinci).

Na zadnji tekmi se je tudi odločilo kateri dve ekipi gresta v 1.A ligo. To sta po hudem boju do zadnjega strela SD Škofja Loka in SD Domžale. Ena točka je zmanjkala SD Juršincem. Vse tri ekipe sta na koncu ločili dve točki.

V naslednji sezoni pa bodo nastopali v drugi ligi strelci dveh zadnjeuvrščenih ekip – SD »Celjska četa« Mala Breza in SD Dolič.

SD Kovinar Ormož drugič zapored pokalni prvak

V boju za naslov pokalnega prvaka Slovenije v streljanju z zračnim orožjem v sezoni 2016-17 sta se do zadnjega borila SD Kovinar Ormož in SD Grosuplje. Na koncu so bili za pičli dve točki boljši Ormožani, kot tretji pa so končali SD Lotrič Železniki. Mali prehodni pokal z zračno puško je romal v roke SD Grosuplje, drugi je bil SD Kovinar Ormož, tretji pa SD Olimpija. Mali prehodni pokal z zračno pištolo pa so osvojili člani SK Ptuj, SK Brežice so bili drugi, tretji pa člani SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

Foto: FB SZS