Kuharičeva nadaljevala serijo zmag, pri moških zmagal aktualni mladinski evropski prvak



Z organizacijo 7. Pokala Turnišča je Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče pričelo s praznovanjem 50-letnice. Tekmovanje je zaznamovala rekordna udeležba, strelišče v telovadnici je preizkusil tudi paraolimpojec in parašportnik leta Franček Gorazd Tiršek.



Tradicionalno tekmovanje za Pokal Turnišča je tokrat prvič potekalo v telovadnici turniške osnovne šole, kjer so organizatorji postavili montažno strelišče s 26 elektronskimi tarčami. Na mednarodnem tekmovanju se je v streljanju z zračno puško in pištolo pomerilo 84 strelk in strelcev iz Slovenije, Avstrije in Madžarske, ki so tekmovala v skupno 24 ekipah.



Tretja zaporedna zmaga Urške Kuharič



Reprezentantka Slovenije, sicer članica Strelskega društva Kovinar Ormož, je na tekmovanjih za Pokal Turnišča slavila svojo tretjo zaporedno zmago v ženski konkurenci. Tokrat je zadela 625,9 krogov in bila tako za 1,4 kroga boljša od madžarske mladinske reprezentantke Abigel Hegedeus, ki je v Turnišču nastopala za ekipo Strelskega društva Jezero Dobrovnik.



Zmagal favorit, a mu je bil Prekmurski strelec tik za petami



V moški konkurenci je aktualni evropski mladinski prvak Kalman Balint, ki je nastopil za dobrovniško strelsko društvo, upravičil vlogo favorita tekmovanja in zmagal s 622,0 krogi. Zgolj za 0,6 kroga je za njim zaostal Jure Sočič iz Murske Sobote, ki je zadel 621,4 kroge. Na tretje mesto se je s 620,0 krogi uvrstil Patrik Jakopiček iz Strelskega društva 1. Pohorski bataljon Ruše.



Ekipno so zmagale strelke iz Ruš



V ekipni razvrstitvi so bile najboljše strelke iz Ruš, ki so zadele 1850,6 krogov, na drugo mesto se je uvrstila ekipa iz Ormoža s 1847,6 krogi, tretja pa je bila s 1845,4 krogi ekipa Dobrovnika, ki sta jo na turniru okrepila dva madžarska mladinska reprezentanta.



S pištolo posamična zmaga v Črenšovce, ekipna pa v Ljutomer



Z zračno pištolo so prva tri mesta zasedli pomurski strelci. S 555 krogi je zmagal Tomaž Ciglar iz Črenšovec, drugi in tretji pa sta bila člana Strelskega društva Mesto Ljutomer Blaž Horvat s 545 krogi in Robert Nagy s 542 krogi. Tudi ekipna zmaga je romala v Ljutomer, drugi so bili Juršinci, tretja pa ekipa iz Ruš.



V Turnišču tudi parašportnik leta Franček Gorazd Tiršek



Strelišče v telovadnici Osnovne šole Turnišče je preizkusil tudi paraolimpijec in parašportnik leta Franček Gorazd Tiršek, ki je sicer tekmoval izven konkurence. Župan Občine Turnišče Borut Horvat mu je čestital za vse njegove dosedanje uspehe v karieri in se mu s priložnostnim darilom zahvalil za udeležbo na tekmovanju.

 



V nedeljo bo v Turnišču na sporedu še 7. državno prvenstvo mešanih parov na 10 metrov, kjer bodo organizatorji iz najzanimivejših finalnih bojev z zračno puško in zračno pištolo pripravili tudi spletni prenos v živo.

 

Fotogalerija:
https://we.tl/t-3MPrRp5PQ9

Rezultati

 

Uroš Maučec
SD Štefan Kovač Turnišče

 
 

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla