Strelišče Panovec je bilo 10. in 11. septembra prizorišče finala lige trap v letu 2023. Na tekmovanju je nastopilo po pet najboljših ekip iz vzhoda in zahoda, ki so se skozi celotno sezono in pet krogov, uvrstili na zaključno tekmovanje. Organizatorji TSK ZLD Gorica so se potrudili po najboljših močeh, da smo se tekmovalci počutili v danih pogojih čim bolje.

V ekipnem delu so zmagali člani SD Trap Š. Kovač M. Sobota, ki so nastreljali 327 tarč, drugo mesto je zasedlo društvo TK Ilirska Bistrica, kjer so člani ekipe zbrali 314 zadetkov, tretje mesto pa je pripadlo SD Trap Ormož s 307 zadetki.

Med predstavniki prve državne lige stav predtekmovanju  največ zadetkov (115) dosegla Boštjan Maček iz SD Trap Š. Kovač M. Sobota (22,25,20,23,25) in Denis Vatovec iz SD Vrhnika (23,22,24,24,22). Tretji po predtekmovanju je bil Matjaž Lepen iz SD Trap Ormož, ki je zbral 114 zadetkov (22,23,24,21,24). V finale pa so se s 109 zadetki uvrstili še: Jernej Suša iz SD Rudar Globoko (20,23,22,21,23), Denis Pojbič iz SD Trap Š. Kovač M. Sobota (22,23,23,18,23) ter Žan Šfiligoj iz TK Brda (23,23,21,20,22).

V finalu je nato zmagal Denis Vatovec pred Matjažem Lepenom in Jernejem Sušo. Žan Šfiligoj je zasedel četrto, Boštjan Maček peto in Denis Pojbič Šesto mesto.

Med tekmovalci druge lige je v predtekmovanju najboljši rezultat dosegel Iztok Topolovec SD Trap Kungota, ki je zadel 111 tarč (23,23,19,24,22), drugi je bil Rok Žigante s 106 zadetki (19,23,24,18,22), tretji Miroslav Lešnik SD Svoboda Sežana, ki je zadel 102 tarči (18,19,22,22,21), po 101 zadetek sta zbrala Ivan Majerič iz SD Poetovio (21,21,21,17,21) ter Branko Fidler iz SD Trap Ormož (21,21,20,22,17), s 100 zadetki se je v finale uvrstila tudi Tea Topolovec iz SD Trap Kungota (22,17,23,17,21).

V finalu je največ zadetkov zbral Rok Žigante, drugo mesto je zasedel Ivan Majerič, tretji pa je bil Miroslav Lešnik. Branko Fidler je osvojil četrto, Iztok Topolovec peto, Tea Topolovec pa šesto mesto.

Po petih krogih ligaških tekmovanj so se v prvo ligo za naslednjo sezono uvrstili sledeči tekmovalci: na zahodu: Danjel Žižmond (TSK ZLD Gorica), Rok Žigante (TK Ilirska Bistrica), Mitja Grižon (LZ Koper) in Miroslav Lešnik (SD Svoboda Sežana), na vzhodu pa: Marko Veršec (SK Kunšperk), Ivan Majerič (SD Poetovio), Milan Svetec (ŠSD Radgona) in Rajko Lupše (SD Trap Ormož).

Dr. Milan Svetec

Rezultati: https://strelska-zveza.si/rezultati/SIBRENICA/2023/20230910_Trap_finale_lige.pdf

Obvestila

SPONZORJI