European Lapua Cup 25 m

Pravijo, da v tretje gre rado. SD DPR lahko reče: »Tudi v tretje gre rado!« Več kot rado. Po dveh uspešno izpeljanih tekmovanjih v prejšnjih letih je Strelskemu društvu Dušan Poženel Rečica pri Laškem Evropska strelska zveza letos ponovno zaupala organizacijo 4. kroga European Lapua Cupa. Tako je od petka, 1. septembra, do nedelje, 3. septembra, že tretjič zapored organiziralo 4. krog European Lapua Cup 25 m, ki se ga je udeležilo 22 tekmovalcev iz 6 evropskih držav. Marsikdo bi mislil, da tukaj ni posebnega pritiska, saj je že vse znano in poznano. Vendar temu ni tako. Vsaka organizacija tekmovanja na takšnem nivoju namreč prinaša pritisk, ki ni nič manjši od prejšnjih let, saj ga spremlja zavedanje, da je potrebno upravičiti zaupanje Evropske strelske zveze. In seveda tudi tekmovalcev. Ponosno lahko rečemo, da je SD DPR-jevcem to uspelo tudi letos. Za nami je namreč še en uspešen konec tedna, ki se je v petek dopoldne začel z uradnim treningom pištole s središčnim vžigom (center fire pistol) in tehničnim sestankom, čisto zares pa je šlo v soboto in nedeljo.

foto: Saška Maček

Sobota, 2. september

V soboto je bilo dopoldan na sporedu tekmovanje v disciplini pištola s središčnim vžigom (center fire pistol). Navijali smo lahko za tri slovenske reprezentante. Jože Čeper je osvojil 8. mesto, Bojan Fras 15. mesto in Peter Tkalec 19. mesto. Ekipno so osvojili 5. mesto. Zmagovalec v tej disciplini je postal Latvijec Ernests Erbs, na odru za zmagovalce se mu je z osvojeno srebrno medaljo pridružil reprezentančni kolega Lauris Strautmanis, tretje mesto je osvojil Francoz Patrice Duviel. Ekipno premoč je tokrat pokazala Francija, saj sta kar dve ekipi stali na stopničkah – ekipa Francija 1 zlata medalja in ekipa Francija 2 bronasta medalja. Srebrno medaljo je osvojila ekipa Latvije. Po odlični malici v organizaciji društva so tekmovalci opravili še s treningom standardne pištole. Zvečer smo v prostorih Thermane Laško izpeljali banket. Najprej je bila na sporedu uradna otvoritev tekmovanja, kjer so nas nagovorili gostje – podžupan občine Laško Enej Kirn, sekretar Strelske zveze Slovenije Simeon Gönc in predsednik SD DPR Andrej Brunšek. Sledila je podelitev medalj in pokalov najboljšim posameznikom in ekipam, nato pa prijetno druženje ob odlični večerji.

Nedelja, 3. september

Tekmovalni konec tedna se je v nedeljo zaključil s tekmovanjem v disciplini standardne pištole (standard pistol). Tudi tokrat smo pesti držali za tri slovenske tekmovalce. Jože Čeper je poskrbel, da je pred streliščem odmevala slovenska himna. Matija Kecelj je osvojil 14. mesto, Peter Tkalec 17. mesto. Ekipno so osvojili 5. mesto. Srebrno medaljo med posamezniki je osvojil Francoz Yann Fridrici, bronasto medaljo pa Latvijec Lauris Strautmanis. Latvija in Francija tudi tokrat nista spustili najboljših ekipnih mest. Ekipa Latvije in Francija 1 sta se zamenjali na vrhu, zmaga je šla tokrat v Latvijo, Francija 1 srebrna medalja, ekipa Francija 2 pa je z bronasto medaljo ponovila sobotni dosežek. S podelitvijo smo tekmovanje tudi zaključili.

Ko so se tekmovalci poslavljali in odhajali, je bilo nemalokrat slišati, da upajo in si želijo, da bi se v Laškem ponovno videli prihodnje leto. Kar je dokaz za to, da je bilo tekmovanje dobro organizirano in da se pri nas počutijo prijetno, da zmoremo tudi mi organizirati in izpeljati takšno mednarodno tekmovanje in da lahko konkuriramo večjim evropskim klubom.

Organizatorji bi se tudi tokrat radi zahvalili vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k uspešni organizaciji. Hvala vsem članom društva SD DPR. Hvala SIUS operaterju Jerneju Adlešiču za tehnično podporo, da so vse tehnološke zadeve potekale, kot je treba. Hvala tehnični delegatki Elviri Valant in sodniku Igorju Stajnku, ki sta skrbela za red in disciplino in nadzirala tekmovanje. Hvala Nini Pader Topole, govornici na sobotnem banketu. Hvala podžupanu občine Laško za udeležbo in nagovor. Hvala sekretarju Strelske zveze Slovenije Simeonu Göncu, da nas je prišel pozdraviti, nagovoriti in pohvaliti. Hvala Mojci Kolman, ki je poskrbela za fotografije dogodka. Hvala sponzorjem, ki ste nas finančno podprli. Vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da smo uspešno spisali tudi to zgodbo – hvala.

Organizacija tekmovanja Lapua European Cup torej še enkrat uspešno izpeljana!

Povezava do rezultatov:

Saška Maček

Obvestila

SPONZORJI

Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla