V egiptovskem Kairu poteka svetovni pokal s puško šibrenico. Udeležujejo se ga tudi slovenski tekmovalci, ki so danes začeli kvalifikacije v disciplini trap. Naš dvakratni olimpijec Boštjan Maček je tam dosegel tudi svoj najboljši rezultat na svetovnih pokalih. Leta 2021 je zasedel končno četrto mesto med posamezniki ter četrto mesto v ekipni razvrstitvi. Tokrat se tekmovanja udeležujejo trije člani: Boštjan Maček (SD trap Š. Kovač, M. Sobota), Denis Vatovec (SD Vrhnika) ter Tomaž Blazinšek (SD trap Ormož) in članica Jasmina Maček (SD trap Š. Kovač, M. Sobota).

 

Prvi dan tri-dnevnega tekmovanja sta na vrsti dve seriji v konkurenci, podobno bo tudi drugi dan. Tretji dan sledi še ena serija predtekmovanja in nato finalni boji najboljših posameznic in posameznikov. Med članicami je Jasmina Maček začela z 23 zadetki, kar je v konkurenci 61 tekmovalk pomenilo uvrstitev v zgornjo četrtino nastopajočih. V drugi seriji je zadela 21 tarč in zaključila prvi dan s skupnim rezultatom 44 zadetkov na 19. mestu. Najbolje kaže trenutno Avstralki Smith in Španki Molne Magrina, ki sta zadeli po 47 tarč, sledijo še tri tekmovalke, ki so zadele po 46 tarč.

 

Med člani je naš najboljši Denis Vatovec, ki je v obeh serijah zadel po 24 tarč in trenutno v konkurenci 119 strelcev s skupnim rezultatom 48 zadetih tarč, zavzema visoko 10. mesto. Sledi Boštjan Maček, ki je startal s skromnim izkupičkom 21 zadetkov ter nato dodal še 23 tarč in je z rezultatom 44 zadetkov na 64. mestu. Z zadetkom manj (21,22) je Tomaž Blazinšek na 74. mestu. Na vrhu so štirje tekmovalci, ki so zadeli po 49 tarč (Avstralca Willett in Argiro, Portugalec Faria in Italijan Prosperi). Zanimivo je, da je letošnji dvakratni zmagovalec svetovnega pokala Britanec Coward Holley komaj na 78. mestu z 42 zadetki.

 

DRUGI DAN

Drugi dan tekmovanja je prinesel nepričakovane spremembe na lestvici najboljših. Tudi pri naših strelcih smo videli nihanja v rezultatu.

 

Pri članicah je Jasmina Maček začela dan s slabo serijo. Zadela je samo 18 tarč, ker jo je na lestvici popeljalo v drugo polovico uvrščenih. V drugi seriji je rezultat nekoliko popravila z 21 zadetki, a je drugi tekmovalni dan zaključila na 34. mestu. Tudi med najboljšimi je prišlo do sprememb. Na prvo mesto se je povzpela tekmovalka iz Kitajskega Tajpeha Lin, ki je zadnjih pet let nismo videli na tekmovališčih. Drugi dan je zgrešila samo eno tarčo in s 95 zadetki vodi pred Italijanko Jessico Rossi, ki je zadela 93 tarč, enako kot Avstralka Smith, ki je bila v vodstvu prvi dan.

 

Med moškimi se je Boštjan Maček povzpel na lestvici. S 23 in 24 zadetki se je iz 64. povzpel na 34. mesto. Denis Vatovec je imel slab dan in z 18 ter 21 zadetki zaključil drugi dan na 72. mestu. Tomaž Blazinšek je streljal podobno kot prvi dan in s skupno 86 zadetki zaseda trenutno 75. mesto. V vodstvu sta dva Italijana: Fabbrizi in Iezzi, ki sta zadela po 97 tarč, sledita pa Avstralec Argiro in Kuvajtčan Almudhaf, oba s 96 zadetki.

 

Jutri čaka strelce še ena serija v konkurenci, nato pa boj za odličja. Naši so žal od teh bojev preveč oddaljeni, zato lahko sproščeno zaključijo s tekmovanjem.

 

TRETJI DAN

Tretji dan tekmovanj v disciplini trap je bila na vrsti še ena serija v predtekmovalnem delu, nato pa boji za najvišja mesta. Naši so bili po drugem dnevu preveč oddaljeni od bojev za finalni del tekmovanja, zato je bila priložnost za sproščen zaključek tekmovanja.

 

Med članicami je naša Jasmina Maček pričela zadnjo serijo sproščeno in zadevala je vse do 14. tarče, ko je napravila napako. Sledili sta še dve in tekmovanje je zaključila z 22 zadetki ter skupno 105 zadetimi tarčami, kar jo je pripeljalo na končno 32. mesto, kar je nekje na polovici vseh tekmovalk. Do bojev za medalje je zmanjkalo 7 zadetkov. Najboljša v predtekmovanju je bila strelka Kitajskega Tajpeja Lin, ki je zadela 119 tarč, druga je bila Avstralka Smith, ki je zadela 118 tarč, tretja pa Kitajka Wang s 115 zadetki. Na koncu je zmagala Portugalka Coelho de Barros pred Lin-ovo in Wang-ovo.

 

Pri moških je bil naš najboljši Boštjan Maček, ki je v zadnji seriji zadel 24 tarč in s skupnim rezultatom 115 tarč zasedel 25. mesto. Tomaž Blazinšek je končal tekmovanje z 22 zadetki in s skupnim rezultatom 108 zadetkov, zasedel 74. mesto. Naš tretji tekmovalec, Denis Vatovec, je tudi zadnjo serijo zaključil skromno z 19 zadetki in s končnim rezultatom 106 zadetkov je zasedel končno 83. mesto med 119 nastopajočimi. Najboljši po kvalifikacijah je bil Italijan Fabbrizi, ki je zadel 121 tarč, drugi je bil Avstralec Argiro s 120 zadetki, tretji pa Kuvajtčan Alrashidi, tudi s 120 zadetki. Za vstop v finalni del je bilo potrebno zadeti 119 tarč. Nakoncu je zmagal Čeh Liptak, ki je v finalu zgrešil eno samo tarčo, drugi je bil Italijan Fabbrizi, tretji pa Avstralec Willett.

 

Tekmovanja mešanih parov tokrat ni na urniku, zato naši tekmovalci kar hitro zapuščajo prizorišče tega tekmovanja.

Dr. Milan Svetec

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3113

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla