Vljudno vabljeni na 32. DP z zračno puško in pištolo 10m za vse kategorije, Ormož 22.-23.4.2023

Vljudno vas vabimo na 32. Državno prvenstvo v streljanju z zračno puško in pištolo v kategorijah članice, člani, mladinke, mladinci, kadetinje, kadeti, deklice, dečki, starejše deklice, starejši dečki, mlajše deklice in mlajši dečki, ki bo potekalo v soboto in nedeljo, 22.-23.4.2023, na 40-mestnem Strelišču v športni dvorani OŠ Ormož ter 10-mestni finalni dvorani Gimnazije Ormož v organizaciji Strelskega društva Kovinar Ormož.

620 prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev se bo pomerilo v strelski natančnosti za nove naslove državnih prvakinj in prvakov v dvaindvajsetih disciplinah v posamični konkurenci.

V soboto bodo na sporedu tekmovanja članic, članov, mladink in mladincev, tako s puško kot tudi s pištolo. Najboljših 8 v vsaki kategoriji pa se bo pomerilo še v finalu. Najboljši tekmovalci bodo na ta dan oddali več kot 100 tekmovalnih strelov, za vsak strel pa morajo biti popolnoma zbrani in pripravljeni. V soboto se bo tako pomerilo 255 tekmovalcev in tekmovalk v šestih skupinah in po sedmih izvedenih finalih bomo dobili nove državne prvakinje in prvake. V ekipni konkurenci bo v soboto nastopilo 48 ekip.

Finala:

člani zračna pištola: 12.10,

mladinci zračna pištola: 13.20,

članice zračna pištola: 14.30,

mladinci zračna puška: 15.40,

mladinke zračna puška: 16.50,

člani zračna puška: 18.00 in

članice zračna puška: 19.30.

V nedeljo se bo pomerilo 365 najmlajših tekmovalcev, med katerimi bodo znani državni prvaki že po osnovnem - kvalifikacijskem delu tekmovanja (ni finalnih tekmovanj). V ekipni konkurenci bo v nedeljo nastopilo 55 ekip. Najuspešnejše strelke in strelci bodo za prestižne naslove državnih prvakinj in prvakov nagrajeni z unikatnimi prestižnimi odličji Strelske zveze Slovenije.

Kvalifikacijska tekmovanja se bodo v obeh dneh pričela ob 8.00 uri, prva finalna tekmovanj pa se bodo pričela v soboto ob 12.10 uri.  Celotno tekmovanje za vse kategorije bo možno spremljati v živo preko prenosa na spletni strani SZS https://www.youtube.com/user/StrelskaZvezaSLO/videos

Rezultati vseh disciplin bodo po koncu vsakega kvalifikacijskega tekmovanja objavljeni na socialnem mediju https://www.facebook.com/StrelskaZvezaSlovenije

Veselimo se vašega obiska - vljudno vabljeni!

Predsednik Strelskega društva Kovinar Ormož

Tadej Horvat

Obvestila

SPONZORJI