Za eno starostno kategorijo pričetek, drugi pred končanjem lige

V tednu, ko so se po vladnih odlokih sprostila in dovolila vsa tekmovanja smo pričeli izvajati tudi tekmovanje v Pokalu prijateljstva, nadaljevala pa se je Mladinska liga s petim krogom in Kadetska liga s tretjim krogom. Pred slednjima je le še en krog tekmovanj.

 

Organizatorji so za rezultate tekmovalcev morali izpolniti predpisane formularje ter jih posredovati komisarju tekmovalnih sistemov. Ugotavljamo, da se ne uporabljajo ti obrazci, so površno izpolnjeni in tudi prepozno poslani. Objavljene rezultate na spletu je potrebno zaradi ročne obdelave po vsakem krogu pregledati in morebitne napake sporočiti.

 

Mladinski reprezentanti zaradi EP v Osijeku predčasno na domačo ligo

Zaradi reprezentančnih obveznosti so posamezni mladinci tekmovanje izvedli predčasno, nekateri pa so se tekmovanju v tem krogu lige celo odpovedali zaradi preobremenjenosti.

 

Med mladinkami s puško je najvišji rezultat 624,2 kroga dosegla Sara SLAK (SD Grosuplje), potnica za EP Teja MEDVED iz Trzina je zadela 620,5 kroga in Alja BRAČUN (SD Olimpija)  620,0 kroga za tretji rezultat. Druga udeleženka EP Katarina FEVŽER je bila peta. Med mladinci je z rezultatom 619,4 kroga zmagal Jure SOČIČ, kateri prav tako potuje na EP, medtem ko je drugi mladinski udeleženec EP Luka LUKIĆ zasedel četrto mesto. Ernest Eman BABAČA (SD Triglav Javornik-Koroška Bela je bil drugi in Blaž LUŽAR (SD Olimpija) tretji. Ekipno je bila najuspešnejša mešana ekipa iz SD Trzin.

 

S pištolo sta tako pri mladinkah, kakor pri mladincih najvišji rezultat dosegla potnika na EP v Osijek. Sara Ščuri (SK Brežice) je zadela 548 krogov, Matija KECELJ (SD Domžale) pa 563 krogov. Ekipno so najvišji rezultat dosegli vodilni v ligi iz SD Škofja Loka.

 

Pred zadnjim krogom lige bo v skupni razvrstitvi še nekaj sprememb saj se bodo odštele najslabše točke. Trenutno pa s pištolo vodi mladinec Sebastijan KORDIŠ s 140 točkami, Marsel KRAJNC jih ima 126 in Matija KECELJ 124 točk. Najuspešnejša mladinka s pištolo je Sara ŠČURI s 150 točkami, Nina BOGŠA jih ima 126 in Svjetlana PETKOVIĆ 122.

 

V disciplini zračna puška mladinci ima 142 točk Luka LUKIČ in s prednostjo 14.točk vodi pred zasledovalcema Erneston Emanom BABAČA in Juretom SOČIČEM. Med mladinkami ima vodilna Teja MEDVED s 138 točkami le 7 točk prednosti pred Katarino FEVŽER, za tri točke več pa zaostaja še Sara SLAK.

 

 

Z zračno puško kadeti ekipno najuspešnejši SD Kovinar Ormož, s pištolo SD Dušan Poženel Rečica

V številčni udeležbi kadetov in kadetinj s puško je Anamaria CVIKL (SD Dolič) zmagovalka z rezultatom 407,4 kroga. Mlada Hana STRAKUŠEK (SD 1956 Trbovlje) se prebija tudi med kadetinjami in je vsaki krog višje uvrščena, tokrat z 403,8 kroga na drugem mestu. Tjaša KUŽNIK (SD Grosuplje) je bila tretja. V moški konkurenci je bil najuspešnejši Nino Benjamin KOVAČEC (SD Kovinar Ormož) s 405,7 zadetega kroga, Tine MIHAILOVIČ KRPAN  (SD Lendava) je bil drugi in Tim Koren (SD Štefan Kovač Turnišče) tretji. V več odličnimi strelci te kategorije so pri puški najuspešnejši iz SD Kovinar Ormož.

 

Drugo zaporedno zmago je s pištolo med kadeti dosegel Valter DRAŠLER (SD Juršinci) z rezultatom 361 krogov. Tri kroge manj je zadel Aleks KORUN (SD Dušan Poženel Rečica), še šest manj pa Rene CVERLE (SD Celjska četa Mala Breza). Lara ZORKO (SK Brežice) je bila najboljša med kadetinjami z zadetimi 348 krogi. Sledita Anastazija GORŠE (SK Moris) in Tara BRAČUN (SD Olimpija). Ekipni zmagovalci so iz SD Dušan Poženel Rečica.

 

 

Starejši dečki in deklice v Pokalu prijateljstva s prvim krogom lige

S sprostitvijo tekmovanj in izboljšanjem epidemiološke situacije so tekmovanja v državni ligi pričeli tudi starejši dečki in deklice s serijsko zračno puško, medtem ko za isto starostno kategorijo z zračno puško in pištolo tekmovanja v Pokalu Slovenije za mlade ne bo. Nastopajo pa lahko v eni starostni kategoriji višje, državni kadetski ligi. Tudi tekmovanja so se za to disciplino prilagodila trenutni situaciji, saj vsi tekmovalci streljajo na domačem strelišču v mehurčku, rezultati pa se zberejo na nivoju zveze. V prvem krogu lige se je pomerilo 46 starejših dečkov v 8 ekipah in 22 starejših deklic v 3 ekipah. Le en tekmovalec pa je prestopil iz kadetske lige v Pokal prijateljstva.

 

Med starejšimi dečki sta rezultat 183 krogov zadela Aljoša VOLAVC (MLJ) in Kristan GYOHA (KFT), tretji rezultat 182 krogov je dosegel Matija ZIGMUND (CER). Ekipno so bili najuspešnejši iz SD Mesto Ljutomer.

 

Močna udeležba starejših deklic iz SD Koloman Flisar je kar štiri tekmovalke uvrstila med prvih šest in s tem tudi najboljši ekipni rezultat, dve pa tudi na vrh razpredelnice. 186 krogov je zadela Nika BENKIČ, 182 krogov pa Daša STOJKO. Tretja uvrstitev gre na notranjsko k cerkniški tekmovalki Marishi ROŽANC.

 

 

Peter Golob

 

Več v biltenih tekmovanja

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla