23.05.2021

Obetaven začetek Evropskega prvenstva v Osijeku

Po odpovedi finskih organizatorjev februarja se je Evropsko prvenstvo preselilo v našo neposredno bližino, v Osijek na Hrvaškem. Selektorica reprezentance Andreja Vlah se je zavedala, da je to zadnje tekmovanje, na katerem se bodo delile olimpijske kvote in na prvenstvo tako poslala številčno zasedbo 25 tekmovalcev. Pri članicah in članih bodo tekmovale polne ekipe, torej poleg članov, ki so v izbirnih tekmovanjih dosegli B kriterij, potreben za nastope na večjih tekmovanjih, še člane, ki so bili tem rezultatom blizu. Pri mladinkah in mladincih je ubrala strožji pristop glede dosežene norme in po prvem tekmovalnem dnevu lahko rečemo, da se je to obrestovalo.

 

Najvišje posegla Katarina Fevžer

 

Prvenstvo je odprl nastop mladink, v katerem je Slovenija žal nastopila brez ekipe, saj je bila Sara SLAK zaradi okužbe primorana ostati doma. Dekleta so pokazala odlično streljanje, saj je bilo za finale treba ustreliti kar 625,2 kroga. Odlična uvrstitev je uspela Katarini FEVŽER, ki je s 621,9 kroga osvojila 11. mesto. Teja MEDVED je bila z rezultatom 611,9 daleč od povprečja sezone in zasedla končno 57. mesto.

 

Za dekleti so na prizorišče stopili fantje, ki so z izjemo Italijana SOLLAZZA streljali slabše od deklet; za finale je bilo potrebnih le 621,9 kroga. Slovenska mladinca, ki sta zagotovo sposobna takšnega rezultata, sta tokrat ustrelila nekoliko slabše. Luka LUKIĆ je z rezultatom 613,6 dosegel 31. mesto, Jure SOČIČ pa s 611,7 krogi 33. mesto.

 

Sledili so nastopi strelcev z zračno pištolo. Pri mladincih je za Slovenijo nastopil le Matija KECELJ, pokazal dve dobri seriji in z rezultatom 558 krogov (ki si ga je delilo kar pet tekmovalcev) zasedel 28. mesto.

 

Tekmovalni dan so zaključile mladinke. Slovenske barve je ponovno zastopala le ena tekmovalka. Sara ŠČURI je za dvema izvrstnima serijama 97 krogov in s končnim rezultatom 561 krogov osvojila visoko 15. mesto.

 

 

V nedeljo dan mladinskih mešanih parov

 

V konkurenco mešanih parov na puški je svoja dva člana poslal SD Trzin. Teja MEDVED je odprla z močno serijo, eno je prispeval tudi Luka LUKIĆ, a njun skupen rezultat 618,0 kroga ni zadoščal za napredovanje v drugi del kvalifikacij. Osvojila sta 18. mesto, do 8. mesta in uvrstitve naprej so ju ločili 3 krogi.

Tudi paru Sara ŠČURI in Matija KECELJ v konkurenci s pištolo se drugi nastop tekmovanja ni najbolje posrečil. Skupaj jima je uspelo nabrati 547 krogov, kar je zadoščalo za uvrstitev na 23. mesto.

 

 

Sonja Benčina

 

Rezultate in finala v živo lahko spremljate na povezavi ISSF

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla