Ljubljana, 18. maja - Slovenska strelska reprezentanca v teh dneh pili zadnje podrobnosti pred odhodom na evropsko prvenstvo z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico, ki bo med 20. majem in 6. junijem v Osijeku. V članski in mladinski konkurenci bo zavoljo bližine zaključnega prvenstva nastopilo 33 slovenskih strelk in strelcev.

 

Največ možnosti za odmeven izid ima Živa Dvoršak, ki je doslej edina izpolnila normo za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, po visokih mestih pa lahko v slavonski prestolnici posežejo tudi njeni kolegici v disciplinah z zračno in malokalibrsko puško Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič ter strelca v trapu Boštjan Maček in Denis Vatovec, slednji prav danes praznuje 50. rojstni dan.

 

V pripravljalnem obdobju je obetavne izide dosegal tudi Rajmond Debevec, v zadnjem času pa ima 58-letni strelec hude bolečine v hrbtu. "Moj optimizem za deveti nastop na olimpijskih igrah je nekoliko splahnel po poškodbi hrbta, ki me v zadnjem času močno ovira v trenažnem procesu. V zadnjih dveh mesecih skušam poiskati optimalen strelski položaj, kljub bolečinam in težavam pa lahko obljubim, da se bom v Osijeku boril do konca v vseh svojih disciplinah z malokalibrsko in velikokalibrsko puško," je na današnji novinarski konferenci na ljubljanskem strelišču dejal legendarni Debevec.

 

"Priprave za evropsko prvenstvo z zračnim orožjem, ki bi po prvotnem programu moralo biti konec februarja in v začetku marca na Finskem, a so ga nato odpovedali, potekajo že od konca lanskega leta. Zavoljo dvojnega programa bo bližnje tekmovanje v Osijeku nekaj posebnega, a menim, da nam to ne bo povzročalo prevelikih preglavic, podoben program imamo tudi na tekmah za svetovni pokal," je uvodoma dejala Dvoršakova.

 

"V prvem delu sezone sem v celoti izpolnila svoje cilje, vrhunec je bila gotovo zmaga na tekmi za svetovni pokal v Indiji in osvojena kvota za olimpijske igre v Tokiu. V Osijeku bom na tekmah z zračno in malokalibrsko puško skušala znova poseči po visokih mestih in se še bolje pripraviti za nastop v Tokiu," je dodala Dvoršakova.

 

"Za reprezentanco v trapu je evropsko prvenstvo v Osijeku najpomembnejša preizkušnja v tej sezoni. Boštjan Maček in Denis Vatovec sta bila v tem izjemno turbulentnem koronskem obdobju nekajkrat zelo blizu olimpijski kvoti. Prvi se je na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v Kairu prebil v veliki finale, na njegovo žalost pa je bil nato v finalu od njega boljši eden od tekmovalcev brez osvojene kvote za Tokio, medtem ko je bil drugi blizu finala na nedavni tekmi svetovnega pokala v Lonatu. Ob tem kaže omeniti, da si je Maček v preteklosti oba svoja nastopa na olimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 zagotovil prav na zadnjih kvalifikacijskih tekmah. Upam, da bo tako tudi v Osijeku, kjer pa bo na voljo le ena kvota," je na današnji novinarski konferenci dejal slovenski selektor v trapu Nikolaj Mejaš.

 

V Osijeku bodo slovenske barve v disciplinah z zračnim orožjem v članski konkurenci zastopali Jakob Petelinek, Nejc Klopčič, Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek (vsi puška) ter Sašo Stojak, Peter Tkalec, Mario Hološ, Mojca Kolman, Anja Prezelj in Denis Bola Ujčič (vsi pištola), v mladinski pa Sara Ščuri in Matija Kecelj (oba pištola) ter Luka Lukič, Jure Sočič, Teja Medved in Katarina Fevžer (vsi puška).

 

V disciplinah z malokalibrsko in velikokalibrsko puško bodo nastopili Rajmond Debevec, Robert Markoja, Erik Kandare, Živa Dvoršak, Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek, v pištoli pa Jagoda in Peter Tkalec, Peter Jenko, Jan Hribar in Denis Bola Ujčič, v mladinski konkurenci pa Katarina Fevžer, Sara Slak, Ana Nuša Detela in Jernej Kušar (vsi puška) ter Matija Kecelj (pištola).

 

V trapu bodo slovenske barve zastopali Jasmina in Boštjan Maček ter Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec, v mladinski pa Rene Maček, Sašo Hrovat in Tea Topolovec.

 

 

Seznam slovenske strelske reprezentance na EP v Osijeku

Seznam slovenske strelske reprezentance na evropskem prvenstvu z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Osijeku.

* Zračno orožje:
- člani puška: Jakob Petelinek (Cerknica) in Nejc Klopčič (Trzin);
- članice puška: Živa Dvoršak (Olimpija), Urška Kuharič (Kovinar Ormož), Klavdija Jerovšek (Grosuplje);
- člani pištola: Sašo Stojak (Ptuj), Peter Tkalec (Dušan Poženel Rečica) in Mario Hološ (Trzin);
- članice pištola: Mojca Kolman (Marok Sevnica), Anja Prezelj (Lotrič Železniki) in Denis Bola Ujčič (Postojna)
- mešana ekipa pištola: Mario Hološ in Anja Prezelj;
- mladinci pištola: Matija Kecelj (Domžale);
- mladinci puška: Luka Lukič (Trzin), Jure Sočič (Murska Sobota)
- mladinke pištola: Sara Ščuri (Brežice);
- mladinke puška: Teja Medved (Trzin) in Katarina Fevžer (Slovenske Konjice);
- mešana ekipa pištola: Matija Kecelj in Sara Ščuri;
- mešana ekipa puška: Luka Lukić in Teja Medved;

* Malokalibrsko in velikokalibrsko orožje:
- člani puška 50 in 300 m leže in trojni položaj: Rajmond Debevec (Olimpija), Robert Markoja (Štefan Kovač Turnišče) in Erik Kandare (Cerknica);
- članice puška 50 m leže in trojni položaj: Živa Dvoršak (Olimpija), Urška Kuharič (Kovinar Ormož) in Klavdija Jerovšek (Grosuplje);
- članice puška 300 m leže, trojni položaj in standardna puška: Urška Kuharič (Kovinar Ormož);
- člani hitrostrelna pištola 25 m: Peter Tkalec in Peter Jenko (oba Dušan Poženel Rečica) ter Jan Hribar (Jože Kovačič Šentvid pri Stični);
- člani standardna pištola 25 m: Peter Tkalec (Dušan Poženel Rečica) in Jan Hribar (Jože Kovačič Šentvid pri Stični);
- člani pištola s središčnim vžigom 25 m: Peter Tkalec (Dušan Poženel Rečica) in Jan Hribar (Jože Kovačič Šentvid pri Stični);
- članice pištola 25 m: Denis Bola Ujčič (Postojna) in Jagoda Tkalec (Dušan Poženel Rečica);
- mladinke puška 50 m leže in trojni položaj: Katarina Fevžer (Slovenske Konjice), Sara Slak (Grosuplje) in Ana Nuša Detela (Trbovlje);
- mladinci puška 50 m leže in trojni položaj: Jernej Kušar (Olimpija);
- mladinci pištola 25 m: Matija Kecelj (Domžale);

* Trap:
- člani: Boštjan Maček (Štefan Kovač Murska Sobota), Denis Vatovec (Vrhnika) in Tadej Kostanjevec (Radgona);
- članice: Jasmina Maček (Štefan Kovač Murska Sobota);
- mladinci: Rene Maček (Štefan Kovač Murska Sobota) in Sašo Hrovat (Kunšperk); - mladinke: Tea Topolovec (Kungota);

- mešana ekipa trap člani: Boštjan Maček in Jasmina Maček;

- mešana ekipa trap mladinci: Rene Maček in Tea Topolovec;

 

* Vodstvo reprezentance: selektorica Andreja Vlah (zračno in MK orožje) in selektor Nikolaj Mejaš (trap) ter trenerji Polona Sladič, Damijan Klopčič, Andrej Brunšek, Martin Fevžer in Rok Ivanc.

 

Aleksander Đurić, STA

 

Mediji:

MMC RTV SLO:
Šport TV: 

https://www.sport-tv.si/debevec-kljub-poskodbi-se-upam-na-novo-uvrstitev-na-olimpijske-igre/

https://www.sport-tv.si/nasi-strelke-in-strelci-optimisticno-v-osijek/

Sportal:
 

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla