SD Mesto Ljutomer z organizacijo tekme v Ljubljani

 

Ljubljana, 04.- 05.01.2020

Tretji turnir državnih lig v streljanju z zračnim orožjem je bil v organizaciji SD »Mesto« Ljutomer po spletu okoliščin izveden v Ljubljani, saj so svoj decemberski termin in s tem rezervirano telovadnico v Ljutomeru odstopili za organizacijo MT Trzin. Prijava na turnir je bila obsežna, saj so bile v kar petih od sedmih skupin vse tarče zasedene s tekmovalci. Na koncu je bilo sicer nekaj manj nastopov, saj se je tudi med strelce prikradla viroza.

 

05.01.2020

Pokal Slovenije 1.A in 1.B državna liga

 

Kuharičeva in Dvoršakova blizu kvalifikacijskega državnega rekorda, v finalu pa je rekord padel

 

V kvalifikacijah sta se Urška KUHARIČ (KOR) z rezultatom 629,6 kroga in Živa DVORŠAK (OLI) z rezultatom 629,4 močno približali državnemu rekordu 629,9 kroga ter vse do zadnjega strela upali, da bo le ta padel, vendar nobeni ni uspelo.

Odlično streljanje je v finalu nadaljevala Urška KUHARIČ (KOR) ter z novim državnim rekordom 253,7 kroga zmagala. Drugo mesto je osvojila Sonja BENČINA (OLI) in tretje Klavdija JEROVŠEK (GRO).

Ekipno je zmagala SD Olimpija pred SD Trzin in SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

Druga zmaga v finalu za Klemna Tomaševiča

Po prvem mestu v kvalifikacijah z zadetimi 573 krogi si je svoj tretji nastop v kvalifikacijah pristreljal Klemen TOMAŠEVIČ  (LŽE), v njem pa bil zanesljiv in le te tudi dobil. Drugo mesto je osvojil Jože ČEPER (DPR) in tretje Sašo STOJAK (PTU).

Ekipno so zmagali člani SK Ptuj s 1682 krogi, sledi SD Lotrič Železniki s 1666 krogi in na tretjem mestu SD Dušan Poženel Rečica s skupnim rezultatom 1062 zadetih krogov.

  

Ob odsotnosti Somogya do zmage Patrik Farkaš

Odsotnost madžarskega tekmovalca Somogya je odprla priložnost ostalim tekmovalcem, predvsem "velikokrat drugouvrščeni ...", da bi se dokopala do zmage v 1.B ligi s puško, saj je ta s svojim rezultatom v zadnjih letih močno prekašal ostale sotekmovalce.

Patrik FARKAŠ (MSO) je tokrat močno izboljšal svoj rezultat iz predhodnih lig ter tako zmagal z rezultatom 615,7 kroga. Klavdija PUFIČ (FLV) je bila po enem tretjem in drugem mestu ponovno druga z rezultatom 615,2 kroga, tretje mesto je osvojila prekaljena strelka Maja KOČAR (TRB), v prvem krogu še brez točk, tokrat pa rezultat 614,9 kroga.

1826,2 kroga je za prvo mesto zadela ekipa ŠSD Murska Sobota, sledita SD 1956 Trbovlje z rezultatom 1822,8 kroga na drugem in SD »Koloman Flisar« Tišina s 1816,7 krogi na tretjem mestu.

 

Miha Grohar zmagovalec 1.B lige pištola

563 krogov je bilo dovolj, da je do zmage prišel Miha GROHAR (DOM) in za dva kroga premagal društvenega sotekmovalca Matijo KECLJA. Denis BOLA UJČIČ (POS) se je z rezultatom 535 krogov tudi na tretjem turnirju morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Ekipna zmaga je šla v Domžale, drugo mesto je osvojila ekipa Kamnika in tretje SD 1956 Trbovlje.

 

Rezultati

04.01.2020

Pokal Slovenije, državna liga mladih

 

Mladinci pištola le ena ekipa

Bolezen je kar nekaj tekmovalcem preprečila, da bi nastopili na današnjem tekmovanju. Najbolj se je to poznalo pri mladincih pištola, saj je bila na koncu le ena popolna ekipa in sicer SD Marok Sevnica.

Med mladinkami je Alja PREZELJ (LŽE) osvojila tretje posamezno zmago, tokrat s precej skromnim rezultatom 360 krogov, sledita Urška GMAJNIČ (BRE) z rezultatom 530 krogov in Nika HLUPIČ (LIB) z zadetimi 524 krogi.

Po drugem mestu na prejšnjem turnirju je Matija KECELJ (DOM) tokrat zmagal z rezultatom 554 kroga. Drugo mesto je osvojil Sebastjan KORDIŠ (ŠLO) z rezultatom 550 krogov in tretje mesto Aleš Mitja JANC (MSE) z rezultatom 546 krogov.

 

Trzinci se s puško držijo na vrhu razpredelnice

Trenutno med mladinci s puško vrh lestvice kreirajo tekmovalci SD Trzin, saj tako ekipno, kakor posamezno vodijo na lestvici, prav tako so na tretjem turnirju bili uspešni v ekipni razvrstitvi z osvojitvijo prvega mesta in doseženimi 1821,7 kroga, drugo mesto je osvojila ekipa SD Olimpija in tretje SD Kovinar Ormož.

Teja MEDVED (TRZ) je enemu tretjemu mestu dodala že drugo zmago. Naja PREZELJ (LŽE) ima ob eni zmagi danes še drugo mesto in Nuša ŽNIDARIČ (KOR) z današnjim tretjim mestom vedno na stopničkah.

Luka LUKIĆ (TRZ) z drugo zmago v tej sezoni tudi vodi v ligi. Patrik FARKAŠ (MSO) je osvojil drugo mesto in tretje Blaž LUŽAR (OLI).

 

Kadetinje iz Brežic ekipno in posamezno najboljše

Sara ŠČURI (BRE) je s 369 krogi zmagala med kadetinjami, sledita ji Nina BOGŠA (JKM), katera bi zaradi prepozne ePrijave skoraj ostala brez nastopa in Nasiha ŽILIĆ (BRE). Tudi ekipno so bile najuspešnejše kadetinje iz Brežic, sledi mešana ekipa SD Jože Kerenčič Miklavž in ekipa kadetov iz SD Dušan Poženel Rečica.

Timon LUKEŽ (DPR) je bil najboljši med kadeti, kar za sedem krogov je za sabo pustil tekmovalca Škofje Loke Ožbeja MESEC KOŠIR, Blaž SERDT (JKM) pa je zaostal še za dva kroga.

 

Kadet Anton Korbar in kadetinja Sara Slak s tretjo posamično zmago

Anton KORBAR (TJK) je osvojil tretjo posamično zmago, tokrat z rezultatom, ki ni presegel štiristo. Luka ŠOPER (TRB) je osvojil drugo in Tim KOREN (ŠKT) tretje mesto.

Tudi med kadetinjami je uspešna Sara SLAK (GRO) saj se je tudi ona okitila z letošnjo tretjo zaporedno zmago, tokrat z najboljšim rezultatom. Kaja MENCINGER (DOL) je osvojila drugo mesto, kar so njene že druge stopničke in Anemaria CVIKL (DOL) tretje mesto in prav tako druge zapordne stopničke.

Ekipa SD Kovinar Ormož je osvojila prvo mesto, sledi SD Dušan Poženel Rečica in na tretjem mestu SD Celjska Četa Mala Breza.

 

Tiana Josić z državnim rekordom med starejšimi deklicami s pištolo

Vedno bolj zanimiva disciplina za starejše dečke in deklice je disciplina zračna pištola, saj jih napram pretekle sezone tekmuje precej več. Treningi pa se poznajo tudi na rezultatih, saj ne mine turnir, da ne bi bil dosežen kakšen rekord. Tokrat ga je z rezultatom 178 krogov izboljšala Tiana JOSIĆ (GRO). Lana TOPLAK  je osvojila drugo in Maša PRITEKELJ (obe LIB) tretje mesto.

Rene CVERLE (CČM)  je tretjemu in drugemu mestu sedaj dodal še zmago z rezultatom 174 krogov. 172 krogov je zadel Valter DRAŠLER (JUR) in na tretjem mestu Vid ŠTEFANIČ (LES) 169 krogov.

Ekipa SD Grosuplje je z rezultatom 495 krogov zmagala, sledi SK Ptuj z zadetimi 470 krogi in SD Lotrič Železniki z 450 krogi.

 

Z izenačenim državnim rekordom tudi starejša deklica Eva Petek

V disciplini zračna puška je dober rezultat 190 krogov prinesel zmago in s tem tudi izenačen državni rekord starejši deklici Evi PETEK (KOR). Hana STRAKUŠEK (TRB) je osvojila drugo mesto z zadetimi 188 krogi in tretje mesto Lea MARN (OLI) z zadetimi 184 krogi.

Med starejšimi dečki je bil najuspešnejši Tinej MIHAILOVIČ KRPAN (LEN) z zadetimi 179 krogi. Julij ZAVIRŠEK (OLI) je za drugo mesto zadel 178 krogov in za tretje mesto Kristjan VONČINA (CER) 175 krogov.

Ekipa SD Grosuplje je s 534 krogi zmagala, sledi ji ekipa SD Olimpija z zadetimi 534 krogi in na tretjem mestu ekipa ŠD Črenšovci s 524 krogi.

Rezultati

 

 

Pokal Prijateljstva – serijska zračna puška

 

Nika Skubic in Rok Makovec najboljša posameznika

Starejša deklica Nika SKUBIC (KIS) je z rezultatom 185 krogov že drugič zmagala, tokrat pred Vito JAKŠE (1PB), ki je dosegla 181 krogov in Laro PEVEC (TRZ)  z rezultatom 180 krogov katera je osvojila tretje mesto. Ekipa Trzink je dosegla prvo zmago v ligi in osvojila 20 točk z rezultatom 513 krogov. Starejše deklice SD Koloman Flisar Tišina so bile druge in SD Grosuplje tretje.

Rok MAKOVEC (ANK) je prvemu in tretjemu mestu dodal ponovno prvo mesto in v skupnem točkovanju tudi vodi. Drugo mesto je osvojil Nik KRALJ (KIS) in tretje Gašper STRGAR (GOR). Ekipa Kisovca je dosegla tretjo zmago, na drugem mestu sledi ekipa starejših dečkov iz Gorjancev in na tretjem mestu ekipa SD Dolič.

 

Rezultati

Fotografije FB SZS

Začasno točkovanje po treh turnirjih

  

Peter Golob

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla