Kljub obsežnem tekmovalnem programu v mesecu januarju z dvema državnima ligama in dvema mednarodnima tekmama za mladinsko in člansko konkurenco je na četrti turnir v Ormož privabil letos rekordno število 426 tekmovalcev in tekmovalk. V soboto so se mladi pomerili v Pokalu prijateljstva in Pokalu SZS mladi , v nedeljo pa v 1.A in 1.B ligi s puško in pištolo.

 

19.01.2020

 

1.A državna liga

Nova zmaga za Urško Kuharič

 

Po zmagi v kvalifikacijah z rezultatom 628,3 kroga je Urška KUHARIČ (KOR) dobro nadaljevala tudi v finalu in le tega zmagala pred Sonjo BENČINA (OLI). Svojo prvo medaljo v državni ligi pa je za tretje mesto osvojil Nejc KLOPČIČ (TRZ).

 

Ekipa SD Olimpije je zmagala z rezultatom 1861,6 kroga, sledi SD Trzin in na tretjem mestu ekipa SD I.Pohorski bataljon Ruše.

 

Jože Čeper za osebni praznik z zmago v finalu, Anja Prezelj z kvalifikacijskim državnim rekordom

 

V I.A državni ligi z zračno pištolo je Anja PREZELJ (LŽE) za en krog izboljšala lasten kvalifikacijski državni rekord iz decembra 2018 v kategoriji članic in mladink ter z rezultatom 575 krogov tudi zmagala kvalifikacije. 573 krogov sta zadela za drugo mesto Mario HOLOŠ (TRZ) in Jože ČEPER (DPR) za tretje mesto.

 

V ekipni razvrstitvi so bili najboljši tekmovalci SD Lotrič Železniki pred SK Ptuj in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

 

Finale najboljših osmih tekmovalcev je postregel z zanimivimi boji, saj so se le ti kar precej menjavali. Nova državna rekorderka Anja Prezelj je izpadla kot četrta. Pri dvajsetem strelu so bili prvi trije dokaj izenačeni, nakar je izpadel trenutno vodilni v ligi Klemen TOMAŠEVIČ (LŽE) ter osvojil tretje mesto. V zadnjih strelih je Sašo STOJAK (PTU) nekoliko popustil in osvojil drugo mesto, Jože ČEPER (DPR) pa si je po drugem mestu na predzadnjem turnirju tokrat za osebni praznik podaril zmago.

 

1.B državna liga

 

SD Triglav Javornik z zmago do ene točke zaostanka v skupnem točkovanju

 

Ekipa SD Triglav Javornik Koroška Bela je z današnjo zmago pridobila novih 15 točk in se močno usidrala na drugem mestu skupnega točkovanja za ŠSD Murska Sobota, katera ekipa je danes osvojila drugo mesto. SD 1956 Trbovlje so z dvema »rezervnima tekmovalcema« osvojili tretje mesto.

Posamezno je zmagal Jure SOČIČ (MSO) z rezultatom 622,3, sledi Ernest Eman BABAČA (TJK) z rezultatom 617,6 na drugem mestu, tretje mesto pa je osvojil Mitja ČERNI (GAN) z rezultatom 615,1 kroga.

 

Denis Bola Ujčič ponovno v časovni stiski

 

Ko so prvi tekmovalci že končali je Denis BOLA UJČIČ POS) končala komaj prvo serijo, kar je proti koncu tekme ponovno pomenilo časovno stisko in hitrejše streljanje zadnjih serij. Kljub temu je z rezultatom 559 kroga zmagala s prednostjo enega kroga pred Aleksandrom OŠEPOM (MVE). Bronasto medaljo je osvojil Uroš MOHORKO (KID) z rezultatom 555 kroga.

 

Ekipno so tretjič zapored zmagali strelci SD Domžale, SD Kidričevo je osvojilo drugo in SD Mrož Velenje tretje mesto.

 

Rezultati

 

 Posnetek prenosa na FB SZS

 

18.01.2020

 

Državna liga mladih

 

Anja Prezelj nadaljuje z zmagami

 

Četrta zaporedna zmaga med mladinkami z zračno pištolo je šla državni rekorderki Anji PREZELJ (LŽE) tokrat z rezultatom 566 krogov. 551 kroga je za drugo mesto zadela Neža VODEB (LIB)  in za tretje mesto Pia SRPČIČ (BRE) 522 kroga. Med mladinci je prvo zmago dosegel Žiga  ANDOLJŠEK (MKR), sledita na drugem mestu Amadej SLAK (GRO) in Sebastjan KORDIŠ (ŠLO) na tretjem. Ekipa SD Marok Sevnica je osvojila prvo mesto, SD Lotrič Železniki drugo in SK Brežice tretje mesto.

  

Mladinec Luka Lukić in mladinka Teja Medved iz SD Trzin zmagala s puško

 

Luka LUKIĆ (TRZ) je svojo prednost v skupni razvrstitvi z današnjo zmago nekoliko povečal, saj mu tudi drugo uvrščeni na današnji tekmi Jure SOČIČ (MSO) sledi v skupni razvrstitvi. Današnje tretje mesto je osvojil Jernej KUŠAR (OLI).  Prav tako je današnja zmagovalka Teja MEDVED (TRZ) v skupnem vodstvu, sledi pa ji današnja drugo uvrščena Naja PREZELJ (LŽE). Tretje mesto je osvojila Lara URISK BAKAN (JDO), katere se je državne lige mladih letos udeležila prvič. Mladinci SD Olimpija so letos prvič zmago odvzeli drugo uvrščeni ekipi SD Trzin, tretje mesto je osvojila ekipa SD Kovinar Ormož.

 

Kadetinja Sara Slak in kadet Anton Korbar do četrte zmage

 

Svojo četrto zaporedno zmago v kadetski ligi s puško je slavila Sara SLAK (GRO). Drugo mesto je osvojila Kaja MENCINGER (DOL) in tretje mesto Simona KRISTANŠEK (CČM). Med kadeti je prav tako četrtič zapovrstjo zmagal Anton KORBAR (TJK), sledita mu Nino Benjamin KOVAČEC (KOR) in Aljaž NOVAK (KFT). Ekipno so bili najboljši domačini, SD Kovinar Ormož, sledita ekipi SD Celjska četa Mala Breza in SD Dušan Poženel Rečica.

 

Lukež Timon in Ščuri Sara s popolnim izkupičkom v letošnji ligi

 

V konkurenci kadetov in kadetinj s pištolo sta tudi na četrtem turnirju zmagala kadetinja Sara ŠČURI (BRE) in kadet Timon LUKEŽ (DPR) ter imata tako popoln izkupiček točk.  Med kadeti je s precejšnjim zaostankom drugo mesto osvojil Timotej PLAHUT (JKM) in tretje Klemen GRMEK (VRH). Precejšnja rezultatska razlika je tudi med kadetinjami, saj je drugo uvrščena Nina BOGŠA (JKM) zadela štiriindvajset krogov manj. Bronasto medaljo je osvojila Urška LUNDER (MKR). Ekipa SD Jože Kerenčič Miklavž je zmagala, drugo mesto je osvojila SK Brežice in tretje SD Dušan Poženel Rečica.

 

Z zračno puško dva rekordna dosežka med starejšimi dečki/deklicami

 

V konkurenci starejših deklic z zračno puško je po treh drugih mestih tokrat z izenačenim državnim rekordom 190 krogov slavila Hana STRAKUŠEK (TRB) pred Evo PETEK (KOR) z rezultatom 187 krogov in Leo MARN (OLI) z 184 krogi.

 

Med starejšimi dečki je zmagal državni rekorder Tine KRPAN MIHAILOVIČ (LEN) z rezultatom 184 krogov, sledita Milan GALAMBOS (CPE) z rezultatom 180 krogov in Marko MAK (LIB) z rezultatom 177 krogov.

 

Ekipno so bili najboljši mladi iz SD Olimpije, sledijo ŠD Črenšovci in SD Kovinar Ormož. Četrto uvrščena ekipa sestavljena iz starejših dečkov je ponovno izboljšala svoj državni rekord, ki je sedaj 489 krogov.

 

Tijana Josić do četrte zmage

 

Tijana JOSIĆ (GRO) je z rezultatom 174 krogov tokrat zmagala že čertič zapored. Maša PRITEKELJ je osvojila drugo in Lana TOPLAK obe LIB) tretje mesto. Med starejšimi dečki je zmagal Valter DRAŠLER (JUR), sledi Aleš KATARINČIČ (GRO) na drugem in Žiga TOLAR (LŽE) na tretjem mestu.

 

Ekipno so bili najuspešnejši iz SD Grosuplje, sledijo SD Lotrič Železniki in SD Juršinci.

 

 

 Rezultatati

 

Pokal Prijateljstva

Starejši dečki serijska zračna puška

  1. Mišo HARI          ŠSD Murska Sobota            181
  2. Gašper JUDEŽ    SD Kisovec                         181
  3. Rok MAKOVEC   SD Ankaran                        180

Ekipno

  1. SD Kisovec           524
  2. SD Dolič               519
  3. SD Gorjanci          499

 

V skupni razvrstitvi vodi Rok Makovec (ANK) s 109 točkami, sledi Nik Kralj (KIS) s 96 točkami in Tristan Gyoha (GCA) s 83 točkami.  Ekipno so največ točk zbrali SD Kisovec 80, sledi SD Gorjanci 62 in SD Dolič 48.

 

Starejše deklice serijska zračna puška

  1. Nika SKUBIC                  SD Kisovec                         187
  2. Ajda KOGOJ FABČIČ       SD Vrhnika                         182
  3. Ines ŽIVIC                     SD Postojna                       180

Ekipno

  1. SD Koloman Flisar Tišina                                     527
  2. SD Grosuplje                                                      520
  3. SD Trzin                                                            472

 

V skupni razvrstiti je Nika Skubic (KIS) s tremi zmagami in enim drugim mestom zbrala 116 točk, Ajda Kogoj Fabčič (VRH) je zbrala 104 točke in Inja URBAS (GRO) 80 točk.  Starejše deklice iz Tišine vodijo ekipno s 74.točkami, sledita ekipi iz Grosuplja in Trzina.

 

 

Rezultati:

Fotografije FB SZS

 

Peter Golob

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla