Prvo tekmovanje po epidemiji na 25m

 

Minuli konec tedna je potekalo prvo tekmovanje po epidemiji. SD Dušan Poženel je organiziralo kar dve tekmovanji, in sicer I. kvalifikacijski turnir in novo »petkovo ligo«, kjer se v isti priljubljeni disciplini 30+30 pomerijo med seboj strelke in strelci vseh starostnih kategorij, dovoljena pa je uporab tako malokalibrskih kot tudi pištol s središčnim vžigom. V petkovi ligi je nastopilo kar 26 tekmovalcev iz 8 klubov. Organizatorji smo z udeležbo sicer zelo zadovoljni, pogrešamo pa strelce in strelke iz Brežic, Grosuplja in Železnikov. Najbolj smo veseli novih mladincev in kadetov, ki so takoj pokazali odlično formo. Med mladinci so zagotovo najbolj presenetili novinca Mitja Kecelj (SD Domžale - 544 krogov), Jan Hribar (SD Jože Kovačič Šentvid pri Stični - 541 krogov) in domačinka Saška Maček s 540 krogi, ki je povsem enak rezultat uspela ponoviti naslednji dan na kvalifikacijskem turnirju. Izjemni so bili tudi domači kadeti, ki so z rezultatom, boljšim od državnega rekorda, napovedali, da bo naslednji dan rekord padel, kar se je tudi zgodilo.

 

Toliko novosti, kot jih prineslo to tekmovanje, zanesljivo ni bilo še nikjer, saj je bil to prvi uraden tekmovalni preizkus novega strelišča v Rečici, prvič se je kot SIUS operater v 25-metrski disciplini preizkusil naš nepogrešljivi Jernej Adlešič, prvič se je v sojenju 25-metrskih disciplin preizkusil delegirani sodnik Robert Mencinger, prvič je bil v enem dnevu izpeljan celoten program kvalifikacijskega turnirja,  kar 10 strelcev pa je prvič nastopilo v disciplini 30+30. Glede na tako neizkušen konglomerat osebja in strelcev bi pričakovali kaotične razmere, vendar lahko tako z vidika organizatorja kot tekmovalca ocenim, da  je tekmovanje potekalo kot dobro namazan stroj, tako da smo lahko vsi uživali v tekmovanju, pridobljenih izkušnjah, enakovrednih razmerah in vrhunskih rezultatih. Lahko torej potrdim, da so tako tekmovalci kot osebje res opravili izjemno dobro delo.

 

Na 1. kvalifikacijskem turnirju so bili preseženi kar trije državni rekordi (kadet Timon Lukež – posamezno; ekipa kadetov SD Dušan Poženel, in član Jože Čeper v disciplini pištola s središčnim vžigom), izenačenje državnega rekorda pa je ponovno uspelo članici Denis Bola iz Postojne, ki je rekordno znamko 576 krogov ponovila že najmanj tretjič.

 

Ker smo slovenski pištolarji v disciplinah na 25 metrov kar nekaj desetletij zaostajali za svetovnim vrhom, pa moram omeniti, da to ne drži več. To kaže tudi državni rekord Jožeta Čepra v disciplini pištola s središčnim vžigom (584), ki bi na zadnjem EP zadostoval za bronasto medaljo. Skoraj spregledan pa bi bil njegov dosežek v disciplini standardna MK pištola, kjer je dosegel 580 krogov, kar je le 4 kroge manj od svetovnega rekorda in kar 7 krogov več, kot je dosegel lani zmagovalec na EP v Bologni. Jožetova izjemna dosežka je dopolnil še njegov klubski kolega Peter Tkalec, ki je s 574 krogi z velikim kalibrom prav tako potrdil normo za nastop na mednarodnih tekmovanjih. Oba že v juliju potujeta v Estonijo, kjer se bosta preizkusila na prvi tekmi evropskega pokala v Talinu, ki je letos eno redkih mednarodnih tekmovanj, ki ni bilo odpovedano. Naj samo še spomnim, da Jože Čeper na tem tekmovanju brani naslov prvaka.

 

                                                                                                                    vtise strnil Peter Tkalec

Obvestila

SPONZORJI

                       Telekom1 160x160                              Sava1 160x160                               Lapua3 160x160                                

PARTNERJI

SV logo          Fundacija1          OKS1           Sloado1          MIZ                            

Kontakt

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

tel.:+386 51346 326

mail: info[@]strelska-zveza.si

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si

- Tekmovalci-ke, imate ideje ali predloge za izboljšanje vašega položaja? pišite na: tekmovalci.szs[@]gmail.com

Joomla templates by a4joomla