Svetovni pokal Baku – disciplina trap

Na svetovnem pokalu v Azerbajdžanu, so končali s tekmovanji v disciplini trap, kjer so nastopili tudi naši tekmovalci. V posamični tekmi je nastopilo pet naših tekmovalcev, vendar večinoma z rezultati niso pokazali najvišje pripravljenosti, razen Tadeja Kostanjevca (ŠSD Radgona), ki je z rezultatom 116 zadetkov (22,24,23,23,24) dosegel svoj najboljši rezultat na velikih tekmovanjih in zasedel 39. mesto med 110 nastopajočimi. Ostali naši so dosegli slabše rezultate in zasedli mesta v drugi polovici nastopajočih. Še najboljši je bil naš dvakratni olimpijec Boštjan Maček (SD Trap ŠK Murska Sobota), ki je zasedel 66. mesto z rezultatom 112 zadetkov (21,23,24,21,23). Matjaž Lepen (SD Trap Ormož) je bil z rezultatom 111 zadetkov (22,22,23,23,21) na 80. mestu, Denis Vatovec (SD Vrhnika) je bil 82. z rezultatom 110 zadetkov (21,19,24,24,22), Žan Šfiligoj (TK Brda) je bil z istim rezultatom (20,23,23,23,21) na 83. mestu.

Za vstop v finale je bilo treba zadeti 120 tarč in dva tekmovalca sta se, kljub zadetim 120 tarčam morala posloviti v razstreljevanju, oba sta bila Britanca. V boju za medalje je zmagal trenutni Olimpijski prvak Liptak iz Češke republike, ki ni zgrešil niti ene tarče. Drugi je bil Alrashidi iz Kuvajta, ki je zgrešil enkrat, tretji pa je bil Italijan Resca, ki je zgrešil dvakrat.

Tudi na moštveni tekmi v drugi polovici

Tudi v moštvenem tekmovanju se naši tekmovalci niso uspeli uvrstiti med najboljše, tekmovanje so zaključili na 12. mestu med 19 nastopajočimi ekipami. Slovenske barve so zastopali Boštjan Maček, ki je zadel 70 tarč (24,23,23), Denis Vatovec prav tako s 70 zadetki (23,24,23) ter Matjaž Lepen, ki je zadel samo 63 tarč (22,19,22).

V kvalifikacijah so najbolje streljali Američani, ki so skupno zadeli 217 tarč (naši 203), drugo mesto je zasedel Kuvajt z 215 zadetki. Oboji so se spoprijeli za zlato medaljo, v boj za bronasto medaljo pa sta krenili ekipi Slovaške in Hrvaške, ki sta obe zadeli po 214 tarč. V boju za bronasto odličje so slavili naši južni sosedje Hrvati, zlate medalje pa so si okoli vratu nadeli tekmovalci Kuvajta, ki so Američane premagali suvereno s 6:0.

Rezultati: https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3032

Milan Svetec

Joomla templates by a4joomla